Quin es el missatge que més t'ha agradat

divendres, 15 d’abril del 2011

Robot per a centrals nuclears

Investigadors japonesos crean un robot per inspeccionar la central de Fukushima.

"On estan els robots?". Aquesta és una pregunta recurrent quan es parla del desastre de Fukushima, i és que resulta difícil ignorar el fet que els operaris humans segueixen sent tan importants en la reparació i la neteja de la central nuclear que en els temps de Txernòbil. El fet és que Japó ha donat passos de gegant en la creació de robots de construcció i destinats a cura de les persones, però sembla que ningú comptava amb un accident nuclear de la magnitud del provocat pel tsunami de l'11 de març, de manera que les companyies especialitzades estan treballant a marxes forçades per desenvolupar models especialment dissenyats per treballar en tan difícils condicions. Quinze no és el primer, però per les seves dimensions i sistema de tracció, podria arribar a zones molt més complicades que uns altres.

Aquest robot eruga és obra de sis organismes públics japonesos, que ho han desenvolupat pràcticament a cegues. Els seus creadors indiquen que no saben si podrà ser usat en *Fukushima, ja que no disposen de molta informació sobre l'estat de l'edifici, però esperen que pugui ser útil transmetent dades des de l'interior als membres de l'operatiu. Per a això, pot ser equipat amb sensors tèrmics, comptadors de radiació, un escàner 3D i una càmera (protegida amb una cuirassa d'1 mm de plom) amb funcions d'inclinació, escombratge i zoom, controlables al costat de la resta del robot des d'una distància màxima de 2 km.

Per a això, els operaris tenen al seu abast dos mètodes de comunicació: usar un segon robot que actua de pont i envia les ordres a Quinze usant un cable de fibra òptica, o manar-ho amb una bateria d'alta capacitat i un transceptor de radi, que envia dades i electricitat usant un cable Ethernet. Sense usar aquesta segona bateria, Quinze pot desplaçar-se durant dues hores o treballar sense moure's durant sis.

Segons els responsables del projecte, Quinze podria entrar en producció tan aviat com ho sol·licitessin les autoritats.

Investigadores japoneses crean un robot para inspeccionar la central de Fukushima.

"¿Dónde están los robots?". Esta es una pregunta recurrente cuando se habla del desastre de Fukushima, y es que resulta difícil ignorar el hecho de que los operarios humanos siguen siendo tan importantes en la reparación y la limpieza de la central nuclear que en los tiempos de Chernóbil. El hecho es que Japón ha dado pasos de gigante en la creación de robots de construcción y destinados al cuidado de las personas, pero parece que nadie contaba con un accidente nuclear de la magnitud del provocado por el tsunami del 11 de marzo, de forma que las compañías especializadas están trabajando a marchas forzadas para desarrollar modelos especialmente diseñados para trabajar en tan difíciles condiciones. Quince no es el primero, pero por sus dimensiones y sistema de tracción, podría llegar a zonas mucho más complicadas que otros.

Este robot oruga es obra de seis organismos públicos japoneses, que lo han desarrollado prácticamente a ciegas. Sus creadores indican que no saben si podrá ser usado en Fukushima, puesto que no disponen de mucha información sobre el estado del edificio, pero esperan que pueda ser útil transmitiendo datos desde el interior a los miembros del operativo. Para ello, puede ser equipado con sensores térmicos, contadores de radiación, un escáner 3D y una cámara (protegida con una coraza de 1 mm de plomo) con funciones de inclinación, barrido y zoom, controlables junto al resto del robot desde una distancia máxima de 2 km.

Para ello, los operarios tienen a su alcance dos métodos de comunicación: usar un segundo robot que actúa de puente y envía las órdenes a Quince usando un cable de fibra óptica, o mandarlo con una batería de alta capacidad y un transceptor de radio, que envía datos y electricidad usando un cable Ethernet. Sin usar esta segunda batería, Quince puede desplazarse durante dos horas o trabajar sin moverse durante seis.

Según los responsables del proyecto, Quince podría entrar en producción tan pronto como lo solicitaran las autoridades.

Japanese researchers created a robot to inspect the head office of Fukushima.

"Where are the robots?". This is a recurrent question when speaks of the disaster of Fukushima, and is that it results difficult to ignore the fact that the human follow being as important in the repair and the cleaning of the nuclear head office that in the times of Txernòbil. The fact is that Japan has given steps of giant in the creation of robots of building and allocated to care of the people, but seems that anybody counted with a nuclear accident of the magnitude of the caused by the tsunami of the 11 of March, so that the skilled companies are working by forced marches to develop models especially designed to work in as difficult conditions. Fifteen is not the first, but for his dimensions and system of traction, rotted to reach zones much more complicated that others.

This robot caterpillar is work of six public organisms Japanese, that have developed it practically sight unseen. His creators indicate that they do not know if it will be able to be used in Fukushima, since they do not have of a lot of information on the state of the building, but expect that it can be useful transmitting data since the interior to the members of the operative. For this, can be instrumented with thermal sensors, counters of radiation, a scanner 3D and a camera (protege with a cuirassa of 1 mm of lead) with functions of inclination, scanning and zoom, controllable beside the rest of the robot since a maximum distance of 2 km.

For this, have to his scope two methods of communication: use a second robot that acts of bridge and sends the orders to Fifteen using a cable of optical fibre, or command it with a battery of high capacity and a transceiver of radius, that sends data and electricity using a cable Ethernet. Without using this second battery, Fifteen can displace during two hours or work without moving during six.

As the managers of the project, Fifteen rotted to go in in production as soon as they requested it the authorities.

Informacio i foto extreta de:

 http://es.engadget.com/2011/04/10/investigadores-japoneses-crean-un-robot-para-explorar-la-central/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada